Hoe lekker is het om ’s morgens als ontbijt een warm stukje speculaas bananenbrood te eten met een topping van pindakaas en walnoot? Wij kunnen je vertellen, heel lekker! Het is heel makkelijk te maken, daarna moet het alleen 30 minuten in de oven! Het recept is voor 4 personen.
Ingrediënten voor het hele brood (4 porties):
150 gram havermout
2 rijpe bananen
1 zakje bakpoeder
30 gram eiwitpoeder (vanillesmaak)
1 el. koek- en speculaaskruiden
Toppings per portie:
0,5 banaan (in schijfjes gesneden)
15 gram pindakaas
10 gram walnoten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de havermout, 2 bananen, bakpoeder, eiwitpoeder en de speculaaskruiden in een blender tot een gladde massa.
Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet hier het beslag in. Schuif het cakeblik in de oven voor 30 minuten.
Zodra de cake klaar is haal je hem uit de oven.
Verdeel de cake in 4 gelijke stukken.
Snijd 1 stuk doormidden en smeer hier de pindakaas op en beleg deze met de plakjes banaan en fijngehakte walnoot. Eetsmakelijk!
Energie per portie:
kcal: 421
eiwit: 16 gram
koolhydraat: 51 gram
vet: 18 gram