Bereidingstijd: 30 minuten
Een gezonde wafel van spinazie, amandelmeel en amandelmelk en ei. Vind je het lastig om groenten te eten? Dan is dit één van de oplossingen voor je. Je hebt een heerlijke en gezonde wafel belegd met gerookte zalm welke ook nog eens groenten bevat! Het recept bevat 5 porties. Ben je een grote eter? Dan maak je toch lekker 2 porties voor jezelf :-).
Ingrediënten voor 5 porties:
150 gram amandelmeel (Koopmans)
50 ml amandelmelk
3 kleine eieren (110 gram)
100 gram spinazie
scheutje water
snufje peper en zout
250 gram gerookte zalm
150 gram avocado (+/- 2,5 kleine)
500 gram groene asperges
Bereidingswijze:
Meng de amandelmeel, water, amandelmelk, eieren en spinazie in een blender tot deeg. Breng het op smaak met peper en zout. Tip wees niet te zuinig met zout anders is de wafel een beetje smaakloos.
Zet ondertussen de wafelijzer aan. Zodra deze heet is bak je de 5 wafels gaar (+/- 4 minuten per wafel). Zorg wel dat je de wafelijzer inspuit met olie of boter zodat de wafels niet vastplakken. Ik gebruikte PAM-spray hiervoor. Deze is vrij van calorieën en zorgt ervoor dat de wafels niet aanbakken.
Zet een pan met een anti-aanbaklaag op het vuur en bak hierin de groene asperges knapperig.
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Lepel de helften uit de schil en snijd deze in mooie dunne plakjes.
Leg de wafels op de borden en verdeel de aspergers, gerookte zalm en avocado over de 5 porties. Breng het op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!
Energie (1/5):
Kcal: 350
Eiwit: 24 gram
Koolhydraat: 14,5 gram
Vet: 21 gram