Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten oventijd
Deze appeltaart kun je heerlijk als ontbijt nemen met een bakje kwark erbij! De appeltaart heeft een heerlijke zoete smaak en bevat veel eiwitten. De voorbereiding kost ongeveer 15 minuten en daarna staat hij 45 minuten in de oven. Een middagje bakken en je hebt voor de hele week een heerlijk ontbijtje of pre-bed!
Ingrediënten:
- 80g havermeel (kan havermout vermalen)
- 500g Optimel Kwark Appel Kaneel
- 60g eiwitpoeder (vanillesmaak)
- 2 grote rijpe bananen fijngeprakt (+/- 250g)
- 2 eieren (middelgroot)
- 3 eiwitten
- 3 kleine appels (in partjes gesneden)
- Kaneel
- 10g amandelschaafsel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng alle ingrediënten in de blender behalve de appel en amandelschaafsel. Vet een taartvorm in met een klein beetje olie of boter. Schenk de helft van het beslag in de taartvorm. Verdeel dan de appelpartjes overheen en schenk de rest van het beslag over de appels. Bestrooi nu de amandelschaafsel eroverheen. Schuif de taartvorm in het midden van de oven en bak deze in 45 minuten gaar.
Energie:
- Kcal 179 per punt (1/8)
- Eiwit: 14 gram
- Koolhydraat: 24 gram
- Vet: 3,25 gram
Tip: Voor een volledig ontbijt met genoeg eiwitten kun je er lekker een bakje kwark bij eten met kaneel!