Bereidingstijd: 25 minuten
Ben je dol op een broodje hotdog, maar wil je wel eens een gezondere versie hiervan? Wij hebben een heerlijk recept voor je gemaakt hotdog “anders”. Het broodje bevat veel vezels, eiwitten en gezonde vetten! Snel de ingrediënten in huis halen en aan de slag!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 350 gram mager rundergehakt
- 40 gram paneermeel
- 1 rode uit (fijn gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (gesnipperd)
- 1 tl. majoraan (of oregano)
- 4 pistoletjes bruin
- 1 rijpe avocado (ontpit)
- 2 el. yofresh
- 1 scheutje tabasco
- snufje zout en peper
- 1 handje little gem blaadjes
- 1/2 limoen
Bereidingswijze:
Doe het gehakt in een bak met de fijngesneden knoflook, majoraan en paneermeel.
Snipper de ui en bak deze kort en doe bij het gehakt.
Voeg daar voldoende (zwarte)peper en zout aan toe en kneed er “hotdogs” van.
Doe de avocado in een bak met de yofresh, doe hier tabasco naar smaak bij en het sap van 1/42 limoen en peper en zout bij. Prak het tot een gladde massa.
Bak de hotdogs in de koekenpan 2 à 3 min rondom en gril hem dan af in een gloeiend hete grillpan voor een grillsmaak.
Snijd de pistolet van boven door de lengte open en doe hier de hotdog in.
Als je een spuitzak of flesje hebt dan gebruik je deze om de avocado mayonaise er over heen te doen.
Anders smeer je deze op het broodje onder de hotdog.
Maak het eventueel af met wat krokante uitjes voor de bite.
Energie per broodje:
Kcal: 443
Eiwit: 26 gram
Koolhydraat: 37 gram
Vet: 20 gram