Bereidingstijd: 40 minuten
Ideaal gezien zou je gemarineerde en gevacumeerde kippendijen langzaam op 100 graden garen in de oven +\- 1 uur.
Maar heb je geen vacumeermachine dan doe je het op de volgende manier:
Ingrediënten:
150 gram kippendijfilet
één tl. uienpoeder
één tl. knoflookpoeder
snufje zout
één tl. paprikapoeder
één tl. kerriepoeder
1 tl. gemalen zwarte peper
één tl. Sambal oelek
1 scheutje Ketjap manis
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 140 graden.
Meng de kippendijfilet met alle kruiden behalve de sambal en ketjap. Zorg dat de kippendijen helemaal bedekt zijn met de kruiden. Vervolgens meng je de kip met de sambal en de ketjap.
Leg daarna de kippendijen op een ovenschaal of rek bedekt met aluminiumfolie.
Gaar eerst de kippendijen 10 minuten op 140 graden en daarna nog 10 minuten op 180 graden.
Laat daarna de kippendijen afkoelen tot kamertemperatuur. Wanneer de kippendijen afgekoeld zijn kun je hem met je handen of vork uit elkaar trekken.
Energie (150 gram per persoon):
Kcal: 265
Eiwit: 33 gram
Koolhydraat: 10 gram
Vet: 10,5 gram
Variatietip: De pulled chicken kun je zelf naar wens aan een gerecht toevoegen. Maak er een heerlijke salade van of vul een pitabroodje met rode kool, juliette en de pulled chicken.