Bereidingstijd: 4 uur
Heb jij ook zin in een chocoladetaart als ontbijt, maar wil je er niet teveel calorieën aan spenderen? Dan is dit het recept voor jou! Een caloriearme chocoladetaart en hoog in verzadiging. Benieuwd naar het recept? Lees dan verder!
Ingrediënten voor 6 personen:
- 240 gram witte bonen
- 3 rijpe bananen
- 150 gram eiwit
- 1 el. ahornsiroop
- 50 gram eiwitpoeder (chocoladesmaak)
- 40 gram cacaopoeder
- 30 gram kokosmeel (kan ook havermeel hiervoor gebruiken)
- 2 tl. bakpoeder of zelfrijzend bakmeel gebruiken
- 100ml amandelmelk
Voor de topping:
- 100 gram magere franse kwark
- 8 gram eiwitpoeder (tiramisu smaak)
- 8 gram Granola
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180graden. Klop de eiwitten met de ahornsiroop tot een schuimig geheel. Pureer ondertussen de bananen en bonen in een keukenmachine tot een romig geheel. Voeg hier de cacaopoeder, eiwitpoeder, bakpoeder, meel en amandelmelk aan toe.
Spatel de eiwitten door het deeg van banaan en bonen. Giet vervolgens het deeg in een taartvorm of ander bakblik. Gebruik bakpapier om de vormen af te dekken, zodat het deeg niet blijft plakken.
Zet vervolgens de taartvorm in de oven voor ongeveer 60 minuten. Controleer met een prikker of het deeg niet meer vochtig is. Is het na 60 minuten nog vochtig laat hem dan wat langer staan.
Laat de taart goed afkoelen voordat je hem gaat snijden.
Ik heb deze taart gebakken in dubbele portie in een grote taartvorm. Daardoor heeft hij ook bijna 2 uur in de oven gestaan, maar dan heb je dus voor 12 personen een taart gebakken.
Voor de topping heb ik 100gram magere franse kwark gebruikt met 8 gram eiwitpoeder (smaak tiramisu) en een klein beetje granola.
Energie:
- kcal 231
- Eiwit: 20 gram
- Koolhydraat: 34 gram
- Vet: 3,5 gram
Tip: Wil je meer eiwitten? Neem dan wat meer kwark!