Bereidingstijd: 30 minuten
Een heerlijk spicy gerecht van gepocheerde kippendijen met pikante lente ui en gembersaus! Iedereen zal smullen van deze lekkere maaltijd!
Ingrediënten p.p
150 gr kippendijen
200 gr (of meer chinese kool)
2 stengels lente ui
1 citroen schijfje
gember
1/2 rode peper
5 el soja saus
1 tl suiker
scheutje olie
Bereidingswijze
Zet een pan op met water, schijfje citroen, stengel lente ui en wat schijfjes gember.
Breng het aan de kook en zet op laag vuur.
Snijd 200gr Chinese kool in reepjes en voeg toe aan het water.
Laat onder voortdurend roeren 20-30 sec garen, schep uit het water en leg het in een diep bord.
Leg de kippendijen in het kookvocht en verwarm het zodat het water in beweging is maar niet borrelt (net onder de kook) 5 min en zet dan het vuur uit en laat het zo nog 10 min staan met een deksel er op.
Snijd ondertussen het wit van een stengel lente ui in fijne reepjes (julienne) en bak in wat olie krokant, leg het vervolgens op een velletje keukenpapier.
Doe de sojasaus in een pan met de suiker en verwarm deze.
Voeg een paar scheppen van het kookvocht van de kip en de overige gember hier fijngesneden aan toe en laat op laag vuur even trekken.
Pluk ondertussen de kip en leg dit op de Chinese kool.
Voeg het gesneden groen van de lente ui en de peper toe aan de saus, laat 10 sec. garen en schep het over de kip.
Doe hier nog de krokante reepjes van de witte lente ui boven op en eet smakelijk!
Energie:
kcal: 309
eiwit: 35,52 gram
koolhydraten: 10,09 gram
vet: 12,78 gram