Bereidingstijd: 25 minuten
Ben je gek op rijst met kip, maar wil je hem ook wel eens op een andere manier klaarmaken? Dan hebben we wij een heerlijk recept voor je gemaakt! Het is makkelijk te bereiden, staat binnen 20 minuten op tafel, lekkere Surinaamse smaak en rijk aan eiwitten! Ik zeg snel naar de supermarkt.
Ingrediënten:
- 125 gram kipfilet
- 40 gram Basmati rijst (ongekookt afwegen)
- 100 gram sperziebonen
- 50 gram Doperwten (vers of ingevroren)
- 5 gram roomboter
- 2 el. Hindoestaanse Masala (verkrijgbaar bij AH)
- 100 ml water
Bereiding:
Kook de rijst in ruim water gaar. Snijd vervolgens de sperziebonen in kleine stukken en kook deze samen met de doperwten gaar. Smelt ondertussen de roomboter in de koekenpan en bak hierin de kipfilet gaar. Wanneer de rijst en groenten gaar zijn giet je deze af en laat je even licht afkoelen. Voeg de Hindostaanse kruiden aan de kipfilet toe samen met 100ml water. Breng dit licht aan de kook en voeg de sperziebonen en doperwten hieraan toe voor ongeveer 3 minuten. Voeg alle ingrediënten bij elkaar op een bord en eet smakelijk!
Energie:
- kcal 378
- Eiwit: 38 gram
- Koolhydraat: 43 gram
- Vet: 7 gram