%%title%% - INVORMsport
arrow_drop_up arrow_drop_down
17 april 2019 

Bloemkoolrijst met komkommer en kipsate

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Makkelijk te bereiden lunch van bloemkoolrijst met frisse komkommer met een topping van kipsate met gebakken uitjes. Deze lunch is hoog in verzadiging, caloriearm en bevat voldoende eiwitten! Uiteraard kun je deze maaltijd ook als diner serveren.

Ingrediënten:

  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 125 gram kipfilet
  • 1/4 komkommer
  • 17 gram Pinda Saté saus (zakje gebruikt van Jumbo)
  • 5 gram roomboter
  • 5 gram gebakken uitjes
  • paar stengels bieslook
  • snufje peper en zout

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de roomboter in de pan en bak hierin de kipfilet gaar. Kook ondertussen 150ml water met de Pinda Sate kruiden kort totdat deze wat verdikt is. Haal de kip uit de pan zodra deze gaar is. Bak nu in dezelfde pan de bloemkoolrijst beetgaar. Snijd ondertussen de komkommer in kleine plakjes. Verdeel de bloemkoolrijst op een bord. Leg daarbovenop de komkommer en de kipfilet. Gier vervolgens de satesaus over de kip en garneer af met gebakken uitjes en bieslook. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Energie:

  • kcal 339
  • Eiwit: 35 gram
  • Koolhydraat: 28 gram
  • Vet: 11 gram
Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies