Bereidingstijd: 40 minuten
Houd je van lasagne, maar wil je het graag een keer caloriearmer eten? Dan hebben wij het een heerlijk recept voor je! Lasagne gemaakt van pompoenbladen, heel veel Italiaanse groente en tomatensaus.
Ingrediënten voor 4 personen:
150 gram pompoenbladen
320 gram rundertartaar
100 gram champignons
1 aubergine
2 teentjes knoflook
1 rode ui
1 el. olijfolie
2 el. italiaanse kruiden
1 el. oregano
1 handje verse basilicum
2 bolletjes mozzarella
520 gram gezeefde tomaten
peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de aubergine in kleine blokjes en de champignons in schijfjes. Snipper de rode ui en knoflook fijn en bak deze kort in een klein beetje olijfolie. Voeg daarna de tartaar hier aan toe en champignons en breng op smaak met zout. Bak in een andere pan met de andere helft van de olijfolie de aubergine ongeveer 8 minuten. Voeg de aubergine toe aan de tartaar met ui en knoflook. Giet de tomatenpuree hier aan toe met de oregano, verse basilicum en Italiaanse kruiden. Laat de saus pruttelen voor ongeveer 10 minuten.
Snijd de mozzarella bollen in plakken. Verdeel de saus en de pompoenbladen in een schaal. Maak 2 lagen met saus ertussen. De bovenste laag denk je af met de mozzarella. Zet de lasagne voor 15 minuten in de oven tot de mozzarella helemaal gesmolten is.
Laat het daarna nog 5 minuten afkoelen en eetsmakelijk! Lekker met een paar verse blaadjes basilicum bovenop met extra Parmezaanse kaas. (let op de Parmezaanse kaas is niet meegerekend in de calorieën).
Energie (1/4):
kcal: 350
Eiwit: 30,5 gram
Koolhydraat: 14 gram
Vet: 18,5 gram