Bereidingstijd: 20 minuten
Weet jij soms ook niet wat je moet koken? Het is ook best lastig om elke avond een verantwoorde en lekkere maaltijd neer te zetten! Wij hebben weer een heerlijk recept voor je; Griekse Pita met fetakaas. Het is een makkelijk gerecht om te maken, staat binnen 20 minuten op tafel en iedereen zal er van smullen.
Ingrediënten voor 4 pers.:
4 pita’s XL of Griekse Wraps (sligro) +/- 310 kcal per stuk
300 gram gekruid kipgehakt
1 komkommer
250 gram cherrytomaatjes
25 gram Griekse Yoghurt 0%
3 teentjes knoflook
1 rode ui
1/2 citroen
40 gram koriander
1 el. olijfolie
peper en zout
20 gram fetakaas 45+
Bereidingswijze:
Verhit de oven op 180 graden.
Snijd de koriander fijn. Meng 20 gram koriander met het gehakt. Verhit de olijfolie in een koekenpan en het gehakt samen bruin.
Ondertussen snijd je de helft van de komkommer in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn. Meng de komkommerblokjes met de knoflook, Griekse yoghurt, de rest van de koriander en het sap van een halve citroen.
Halveer de tomaatjes en de komkommer en snijd de rode ui in halve ringen.
Bak de pita’s in de oven op ongeveer 3 minuten.
Leg de pita’s op de borden. Verdeel het gehakt over de 4 pita’s. Beleg hem daarna met de tomaatjes, komkommer en daarna met de komkommer en dressing. Als topping verdeel je de rode ui en verkruimel je wat fetakaas erover.
Breng op smaak met peper en zout.
Energie:
Kcal: 516
Eiwit: 26 gram
Koolhydraat: 70 gram
Vet: 14 gram