Bereidingstijd: 60 minuten
Weer een lekker recept welke makkelijk te maken is! Het meeste tijd zit hem in het garen in de oven. De bereidingstijd is ongeveer 15 minuten en daarna moet hij nog 45 minuutjes in de oven. De taart is eiwitrijk, hoog in verzadiging en is een ideaal gerecht om koud te eten als lunch op het werk.
Ingrediënten voor 2 kleine taarten:
- 5 middelgrote eieren
- 175 gram Hüttenkäse peterselie
- 400 gram champignons
- 200 gram spinazie
- 1 teentje verse knoflook
- 25 gram rode ui (fijngesneden)
- 100 gram doperwten
- snufje peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eieren met de Hüttenkäse luchtig. Snipper de ui met de knoflook en champignons in een koekenpan totdat de champignons gaar zijn. Voeg deze toe aan het eimengsel. Laat vervolgend e spinazie in dezelfde koekenpan slinken en voeg deze ook toe aan het mengsel. Breng deze op smaak met peper en zout.
Bekleed vervolgens de bodem van 2 bakklikken (ik gebruikte er 2 van 16cm) met bakpapier. Vet deze even in en giet het eimengsel over de 2 bakblikken. Zet vervolgens de bakblikken voor 45 minuten in de oven totdat het eimengsel goed gehard is.
Eet smakelijk!
Energie per kleine taart:
Kcal: 341
Eiwit: 34 gram
Koolhydraat: 14 gram
Vet: 16 gram