Heerlijke surinaamse kipfilet met sperziebonen - INVORMsport
arrow_drop_up arrow_drop_down
18 april 2019 

Heerlijke surinaamse kipfilet met sperziebonen

Bereidingstijd: 25 minuten

 

Ben je gek op rijst met kip, maar wil je hem ook wel eens op een andere manier klaarmaken? Dan hebben we wij een heerlijk recept voor je gemaakt! Het is makkelijk te bereiden, staat binnen 20 minuten op tafel, lekkere Surinaamse smaak en rijk aan eiwitten! Ik zeg snel naar de supermarkt.

Ingrediƫnten:

  • 125 gram kipfilet
  • 40 gram Basmati rijst (ongekookt afwegen)
  • 100 gram sperziebonen
  • 50 gram Doperwten (vers of ingevroren)
  • 5 gram roomboter
  • 2 el. Hindostaanse Masala (verkrijgbaar bij AH)
  • 100 ml water

 

Bereiding:

Kook de rijst in ruim water gaar. Snijd vervolgens de sperziebonen in kleine stukken en kook deze samen met de doperwten gaar. Smelt ondertussen de roomboter in de koekenpan en bak hierin de kipfilet gaar. Wanneer de rijst en groenten gaar zijn giet je deze af en laat je even licht afkoelen. Voeg de Hindostaanse kruiden aan de kipfilet toe samen met 100ml water. Breng dit licht aan de kook en voeg de sperziebonen en doperwten hieraan toe voor ongeveer 3 minuten. Voeg alle ingrediƫnten bij elkaar op een bord en eetsmakelijjk!

Energie:

  • kcal 378
  • Eiwit: 38 gram
  • Koolhydraat: 43 gram
  • Vet: 7 gram
Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies