%%title%% - INVORMsport
arrow_drop_up arrow_drop_down
18 april 2019 

Malse biefstuk met aziatische salade

Bereidingstijd: 25 minuten

 

Heerlijke gegrilde biefstukpuntjes van de BBQ. Met deze zomerse dagen kan een BBQ toch niet niet ontbreken. Met dit gerecht wil je elke dag wel de BBQ aansteken! Het gerecht is makkelijk te maken. Je kunt alles al ’s middags voorbereiden, zodat je ’s avonds de biefstuk alleen nog maar even op de BBQ hoeft te grillen.

Ingrediënten:

  • 100 gram biefstuk (in blokjes gesneden)
  • 200 gram courgette (in dunne reepjes gesneden)
  • 100 gram komkommer (in dunne reepjes gesneden)
  • 70 gram avocado
  • 5 gram sesamzaadjes
  • 1 el. Sojasaus
  • snufje peper en zout

Bereiding:

Zorg dat de BBQ warm is. Snijd de biefstuk in blokjes en breng op smaak met peper en zout en bestrooi de blokjes met sesamzaad. Rijg de biefstukpuntjes op een stokje zodat je deze kunt grillen op de BBQ. Snijd de courgette en komkommer in dunne reepjes en meng door elkaar.  Snijd de avocado doormidden en lepel de inhoud eruit, snijd vervolgens de helften in plakjes. Verdeel de gesneden avocado over de salade heen en breng op smaak met scheutje sojasaus en wat peper en zout.

Gril nu de biefstuk op de BBQ, voor medium doorbakken ongeveer 3 minuten .Serveer de salade samen met de gegrilde biefstuk, besprenkel nog met wat sojasaus en sesamzaadjes en eetsmakelijk!

Energie:

  • Kcal 340
  • Eiwit: 28 gram
  • Koolhydraat: 17 gram
  • Vet: 18 gram
Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies