Een heerlijke gezonde Mexicaanse nacho schotel! Wie wilt dat nou niet? Deze schotel kun je gezellig met vrienden en/of je partner eten! Binnen 20 minuten heb je deze heerlijke schotel op tafel staan.
De ingrediënten voor 3 personen:
3 wortel tortilla’s a 40 gram
1 tl olijf olie
1/2 verse maiskolf
1 sjalotje
1 tomaat
1 rode paprika
1 bosui
1/2 rode peper
1 limoen
50gr belegen kaas
5 takjes koriander
2 tl zure room
1 avocado
De bereiding:
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Bestrijk de tortilla’s met een kwastje met de twee thee lepels olijfolie.
Snijd de tortilla’s in elk 8 punten.
Besprenkel met zeezout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ongeveer 7 minuten krokant, maar voorkom dat ze heel bruin worden.
Zet de halve maïskolf met het kontje rechtop een plank. Snijd met een mes langs de kolf, zodat alle maïskorrels eraf vallen.
Verwarm een koekenpan met de resterende olijfolie. Bak hierin de maïs in 7-10 minuten gaar en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
Snipper voor de salsa het sjalotje. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak fijn. Meng met elkaar en breng op smaak met een snufje zout, peper en limoensap. Zet apart.
Haal de tortillapuntjes uit de oven en verdeel de kaas erover. Hussel een beetje en maak er een hoopje van. Zet nog een paar minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten. Haal de korianderblaadjes van de takjes.
Serveer de tortillachips met de salsa, de koriander en zure room en de avocado
Energie:
Kcal: 365
Eiwit: 11 gram
Koolhydraat: 35 gram
Vet: 21 gram