%%title%% - INVORMsport
arrow_drop_up arrow_drop_down
17 april 2019 

Pizza als ontbijt!

Zin om eens wat anders te maken dan kwark? Ik geef toe, het kost wat tijd maar dan heb je ook wat! Ben je gek op pindakaas en pizza? Dan is dit recept zeker het proberen waard. Minder fan van pindakaas? Vervang de pindakaas dan voor pure chocoladepasta. De voorbereiding duurt ongeveer 10 minuten en moet daarna nog minimaal 30 minuten in de koelkast uitharden.

Ingrediƫnten:

  • 40 gram Granola (ik heb de biologische versie van de Lidl gebruikt)
  • 6 gram kokosolie
  • 15 gram pindakaas
  • 150 gram magere franse kwark
  • 10 gram eiwitpoeder (vanillesmaak)
  • 100 gram fruit (ik gebruikte vijg, bosbessen en bramen)
  • 5 gram pompoenpitten

Bereiding:

Stamp de granola fijn. Voeg de pindakaas bij de granola en laat de kokosolie in je handen smelten. Als de kokosolie gesmolten is meng je deze bij de granola en pindakaas. Kneed dit tot een stevige bal. Pak een bord en probeer er een ronde pizzabodem van te maken (de bolle kant van de lepel werkt goed). Ze het bord in de koelkast voor minimaal 30 minuten.

Zodra je hem wilt eten haal je hem uit de koelkast. Meng de eiwitpoeder met de kwark en besmeer de pizza hiermee. Snijd het fruit klein en versier de kwark hiermee. Garneer af met pompoenpitten en genieten maar!

Energie:

kcal: 519
Eiwit: 30 gram
Koolhydraat: 41 gram
Vet: 26 gram
Tip: Lust je geen pindakaas? Vervang deze dan voor pure chocoladepasta!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies