Bereidingstijd: 50 minuten + (4 uur wachttijd)
Sinterklaas is weer in het land! Bij Sinterklaas horen natuurlijk kruidnootjes, heerlijke chocoladeletters en speculaas. Helaas bevat dit veel calorieën. Niet getreurd, wij hebben een heerlijke Sinterklaastaart voor je gemaakt! Eentje die verantwoord is, super lekker smaakt en een feestje is om te serveren 🙂
Ingrediënten:
Voor de bodem:
100 gram havermout
2 zakjes bakpoeder
200ml sojamelk
100 gram bosbessen
40 gram eiwitpoeder (vanillesmaak)
1 el. koek- en speculaaskruiden
Voor de kwarklaag:
750 gram magere franse kwark
60 gram eiwitpoeder (vanillesmaak)
8 blaadjes gelatine
Voor de topping:
50 gram kruidnoten
1 zakje chocolademuntjes
15 gram pure chocolade 85%
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden.
Meng de havermout met de eiwitpoeder, sojamelk, bakpoeder en de speculaaskruiden. Zorg dat het een glad mengsel word. Roer daarna de bosbessen er met een spatel doorheen. Giet het beslag in een taartvorm (18cm). Zet de bodem voor ongeveer 30 a 40 minuten in de oven.
Zodra de bodem klaar is haal je deze uit de oven. Laat vervolgens de gelatine in koud water zacht worden. Meng ondertussen de eiwitpoeder door de kwark. Knijp de gelatine goed uit en warm deze op een laag pitje op het vuur op met 2 el. kwark. Als deze goed gesmolten is meng je het goed door de andere kwark heen. Giet de vanillekwark op de bodem en zet deze in de koelkast en laat deze voor minimaal 4 uur opstijven.
Voor de topping smelt je de pure chocolade au bain marie of heel kort in de magnetron in een schaaltje. Verdeel de chocolademuntjes en de kruidnootjes over de taart. Gier hierover de gesmolten chocolade en zet de taart terug in de koelkast. Laat deze ongeveer 15 minuten uitharden en je kunt hem serveren!
Tip: Je kunt hem ook een dag van te voren maken, alleen de kruidnootjes zijn dan iets minder knapperig maar niet minder lekker daardoor.
Energie 1/10 incl. topping:
Kcal: 231
Eiwitten: 18 gram
Koolhydraten: 22 gram
Vetten: 8 gram