Snickertaart met een topping van cornetto's en chocolade - INVORMsport
arrow_drop_up arrow_drop_down
18 april 2019 

Snickertaart met een topping van mini cornetto's met chocolade

Bereidingstijd: 4 uur

 

Ok, dit was de lekkerste pre-bed die ik sinds tijden gegeten heb! En ik kan je vertellen, ik heb er al heel veel gegeten :-). Het ziet er uit als een ingewikkeld recept, maar het valt wel mee. Je bent denk ik totaal 30 minuten kwijt met de bereiding en daarna is het gewoon opstijven in de koelkast en wachten tot je hem kunt eten :-). De taart is eiwitrijk, vriendelijk in calorieën en ontzettend lekker!

Ingrediënten:

Wat heb je nodig voor de bodem?

  • 100 gram rijpe banaan (1 kleine)
  • 50 gram dadels (ontpit)
  • 1 el. cacaopoeder
  • 20 gram havermout
  • 20 gram kokosmeel
  • 10 gram eiwitpoeder (pindakaassmaak)
  • 1 scheutje Karamelsaus (Ik heb de versie van Body & Fit gebruikt)

 

Wat heb je nodig voor de vulling?

  • 250 gram Magere franse kwark
  • 6 blaadjes Gelatine
  • 10 gram eiwitpoeder (vanillesmaak)

 

Wat heb je nodig voor de topping:

  • 10 gram Pecannoten (verkruimeld)
  • 10 gram pure chocolade 85% (in kleine stukjes)
  • 2 kleine Cornetto’s
  • 1 el. Karamelsaus (Ik heb de versie van Body & Fit gebruikt)
  • 1 el. Chocoladesaus (Ik heb de versie van Body & Fit gebruikt)

 

Bereiding:

Voor deze taart heb ik een bakvorm van 16cm gebruikt. Bekleed de bodem van het taartblik met bakpapier.

Prak de banaan fijn met een vork. Meng bij de banaan de havermout, kokosmeel, cacaopoeder, eiwitpoeder en de karamelsaus. Meng dit goed door elkaar tot een stevige bal. Prak vervolgens de dadels fijn en meng deze bij de deegbal. Meng dit met je handen goed door elkaar. Verdeel vervolgens het deeg egaal in het kaartblik, ik gebruikte hierbij de bolle kant van een lepel. Wanneer je het deeg egaal over de bodem hebt uitgesmeerd zet je het taartblik in de koelkast om op te stijven.

Nu gaan we de vulling maken. Week de blaadjes Gelatine in koud water zacht. Meng de eiwitpoeder met de kwark. Verhit nu 3 eetlepels kwark met de geweekte Gelatineblaadjes in een steelpannetje op het vuur. Zorg ervoor dat het goed gesmolten is, maar niet gaat koken. Zodra de Gelatine helemaal gesmolten is voeg je dit weer bij de kwark, roer alles nog een keer goed door elkaar. Pak het taartblik weer uit de koelkast en giet de kwark hier bovenop. Zet nu het taartblik weer terug in de koelkast voor minimaal 3 uur.

Zodra je de taart wilt gaan eten haal je hem uit de koelkast. Snijd vervolgens de 2 mini Cornett’s doormidden. Garneer deze op de taart. Voeg de verkruimelde noten en gebrokkelde chocolade eraan toe. Besprenkel de karamelsaus en de chocoladesaus erover en serveren maar!

 

Energie voor de gehele taart:

  • Kcal 840
  • Eiwit: 49 gram
  • Koolhydraat: 104 gram
  • Vet: 27 gram
Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies