Stracciatella cheesecake als ontbijt INVORMsport
arrow_drop_up arrow_drop_down
17 april 2019 

Stracciatella cheesecake als ontbijt

Een heerlijk stuk taart als ontbijt? Nou dat kan zeker! Dit recept heb ik bij Just By Co voorbij zien komen en hierin heb ik een kleine aanpassing gedaan zodat hij iets eiwitrijker is. De taart is makkelijk te maken en smaakt erg lekker! Op deze manier wordt ontbijten een feestje :-).

Ingrediƫnten:

Voor de bodem:

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram zwarte bonen
  • 1 ei
  • 50 gram kokosmeel (vetarm)
  • 50 gram havermout
  • 1 tl. bakpoeder
  • 2 el. cacaopoeder

Voor de vulling:

  • 500 gram magere franse kwark
  • 60 gram eiwitpoeder (vanillesmaak)
  • 200 gram magere roomkaas (Ik gebruikte Goldessa van de Lidl)
  • 50 gram cacaonibs (kan ook 50 gram pure chocolade 85% nemen)
  • 6 gelatinebladen

Topping:

  • 30 gram pure chocolade 85%

Bereiding:

Verwarm de over voor op 175 graden. Verder heb je een springvorm nodig van 20 of 24 cm (hoe kleiner de springvorm hoe dikker de taart).

Prak de bananen met een vork fijn. Voeg de bananen met de zwarte bonen in de keukenmachine en maal fijn. Voeg hierna het ei, de havermout, de kokosmeel en de cacaopoeder toe en maal dit tot een glad/egaal beslag. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in. Giet het beslag in de springvorm en zet het in de oven voor ongeveer 25 minuten.

Leg nu de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water en laat weken. Meng ondertussen de kwark met de roomkaas en de eiwitpoeder goed door elkaar. Haal nu de gelatineblaadjes uit het water en knijp goed uit. Breng deze gelatine met 2 eetlepels kwarkmix in een steelpan en verwarm dit totdat de gelatine goed gesmolten is. Voeg dit weer bij de kwarkmix en roer goed door elkaar. Voeg nu de cacaonibs eraan toe.

Zodra de taartbodem gaar is giet je de kwark in de springvorm erbij. Zet deze taartvorm in de koelkast en laat voor minimaal 3 uur opstijven.

Zodra de taart hard geworden is kun je de topping eroverheen gieten. Smelt de chocolade, dit kan door een kommetje in heet water te zetten en te laten smelten of een schaaltje 2x 30 seconden in de magnetron te zetten. Giet de gesmolten chocolade over de cheesecake en zet weer terug in de koelkast. En na een half uurtje kun je hem aansnijden.

Energie:

  • Kcal 192 (per1/10 punt)
  • Eiwit: 16 gram
  • Koolhydraat: 17 gram
  • Vet: 7 gram
Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies