Bereidingstijd: 15 minuten
Nu hoor ik je denken bloemkoolrijst? Dit is gewoon bloemkool, maar dan heel fijn gesneden. Je kunt deze al kant-en-klaar kopen bij de AH. Met bloemkoolrijst kun je veel verschillend maaltijden maken voor veel minder calorieën, waaronder deze. Ik moet toegeven, het rollen van de sushi vraagt wel wat geduld.
Ingrediënten:
- 200 gram bloemkoolrijst
- 50 gram gerookte zalm
- 40 gram avocado (1/2 kleine)
- 130 gram kabeljauwfilet
- 1 handje sla
- 4 vellen nori
- 1 el. sojasaus
- snufje peper & zout
Bereiding:
Kook de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar. Bak ondertussen in een pan met antiaanbaklaag de kabeljauw gaar. Snijd de halve avocado in plakjes.
Het is de bedoeling om 2 verschillende sushi rollen te maken.
Vulling eerste sushirol:
Voor het rollen van een sushi is het handig om zo’n speciaal matje ervoor te gebruiken. Leg een nori vel op het matje en smeer 100 gram bloemkoolrijst hierover. Dan de zalmplakjes en daarbovenop de avocado. Rol nu de sushi op als een rolletje en druk stevig aan. Pak nu een ander nori vel en rol nog een keer in (hierdoor word je rol steviger).
Vulling tweede sushirol:
Leg nu een ander nori vel op het matje. Verdeel de andere helft van de bloemkoolrijst erover. Snijd de kabeljauw in plakjes en leg deze op de bloemkoolrijst en daarover heen de sla. Breng op smaak met peper & zout. Rol ook deze sushi op als een rolletje en druk stevig aan. Pak nu het laatste nori vel en rol hier de rol nog een keer in.
Snijd de rollen sushi in 6 gelijken stukken, gebruik hiervoor een scherp mes. Verdeel de rolletjes sushi op en bord en sprenkel hier de sojasaus overheen.
Eet smakelijk!
Energie:
- Kcal: 365
- Eiwit: 44 gram
- Koolhydraat: 17 gram
- Vet: 14 gram
Variatietip: Vervang de kabeljauw voor garnalen en voeg er wat pepertjes aan toe.