Warme havermoutpap met vijgen, bramen en walnoot - INVORMsport
arrow_drop_up arrow_drop_down
18 april 2019 

Warme havermoutpap met een zomerse topping van vijg en bramen

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ben jij ook gek op een warme pre-bed snack? Dan is dit zeker een aanrader! Een heerlijke havermoutpap met als zomerse topping stukjes vijg, bramen en walnoten. Je hebt het binnen een handomdraai op tafel staan. Met dit warme papje kun je niet anders dan lekker slapen!

Ingrediënten:

  • 175 ml amandelmelk
  • 30 gram havermout
  • 30 gram eiwitpoeder (chocolade-hazelnoot smaak gebruikt)
  • 1 middelgrote vijg
  • 50 gram bramen
  • 10 gram pure chocolade 85% (in stukjes gesneden)
  • 10 gram walnoten (verkruimeld)

Bereiding:

Zet een steelpannetje op het vuur en giet hier de amandelmelk in. Voeg de havermout en eiwitpoeder eraan toe en breng het voor ongeveer 5 minuutjes zachtjes aan de kook, totdat het een papje is geworden. Snijd ondertussen de vijg in kleine stukjes en halveer de bramen. Snijd of breek de chocolade in kleine blokjes en verkruimel de walnoot.

Giet het papje in een kom en voeg de rest van de ingrediënten eraan toe en aanvallen maar!

Energie:

  • kcal 454
  • eiwit: 30 gram
  • koolhydraat: 40 gram
  • vet: 18 gram
Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies