Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
250 gram zalmfilet
300 gram doperwten
1 teen knoflook
150 gram stokbrood of ander brood voor in de oven.
1 vlees tomaat
sojasaus +/- 75ml
Bereidingswijze:
Zet een pan water op en kook hierin de erwten met 1 teen knoflook.
Snijd de verse zalm filet in kleine blokjes.
Ontvel een grote tomaat*, verwijder de zaadjes en snijd ook deze in blokjes.
Meng de zalm en de tomaat met de sojasaus naar smaak en voeg zwarte peper toe.
Doe ondertussen de sneetjes stokbrood in de oven.
Als de erwten gaar zijn doe je ze inclusief de teen knoflook in de keukenmachine.
Draai dit fijn tot een zachte massa (kan eventueel nog door een zeef).
Leg de zalm op bord en maak het bord af met de erwten crème en stokbroodjes.
Energie:
Kcal: 600
Eiwit: 34,83
Koolhydraten: 49,14
Vet: 23,78
* laat de tomaat 10 à 20 seconden in heet water liggen en je kunt het vel er gemakkelijk vanaf trekken