Tabouleh met gegrilde haloumi - INVORMsport recepten
arrow_drop_up arrow_drop_down
18 april 2019 

Tabouleh met gegrilde haloumi

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 50 gram bulgur (ongekookt afwegen)
  • 75 gram Haloumi
  • 1 kleine trostomaat
  • 50 gram sojabonen (ookwel edamame)
  • 40 gram fetakaas
  • 1/3 aubergine in plakjes
  • 1/3 rode paprika
  • 1 lente ui
  • ½ el. Olijfolie
  • 1 teentje knoflook (met een sneetje erin)
  • stukje verse gember (2 cm)

Bereiding:

Maak een snee in de knoflook en gooi deze samen met de gember bij de bulgur erbij in het water. Kook de bulgur met knoflook, zout en gember. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Snijd de paprika er klein doorheen . De aubergine snijd je in dunne plakken en doe er aan beide kanten zout op. Snijd de tomaat in parten en besprenkel met de olijfolie. Verwarm de tomaat 2 a 3 minuten op laag vuur.

 

Als alles is afgekoeld meng je de Bulgur, sojabonen, paprika en maak je dit op smaak met peper en zout. Grill de aubergines en leg deze op bord.  Leg daar ook de Bulgur op en kruimel daar de feta overheen. Gril dan de Haloumi en eet smakelijk. Garneer het af met verse lente-ui.

Energie:

Kcal: 655
Eiwit: 34 gram
Koolhydraat: 43 gram
Vet: 39 gram

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies