Thaise biefstuk met paksoi - INVORMsport recepten
arrow_drop_up arrow_drop_down
18 april 2019 

Thaise biefstuk met paksoi

Bereidingstijd: 25 minuten

 

Ben je gek op Aziatisch eten? Dan is dit zeker een aanrader als lunch of diner. Een recept van malse biefstuk met Thaise groente. Makkelijk en snel te bereiden, laag in calorieën en eiwitrijk!

Ingrediënten:

  • 150 gram biefstukpuntjes
  • 150 gram paksoi (kleine stronk)
  • 30 gram basmatirijst (ongekookt afwegen)
  • 1/4 kleine rode ui
  • scheutje sojasaus
  • 5 gram roomboter
  • 1/2 cm verse gember (fijn gesneden)
  • 4 takjes koriander
  • snufje peper en zout

Bereiding:

Kook de rijst in ruim water gaar. Snijd ondertussen de gember, paksoi en rode ui fijn. Verhit de helft van de roomboter in de pan en bak hierin de biefstukpuntjes samen met de gember voor ongeveer 5 minuten (ze zijn dan medium gebakken). Verhit de andere helft van de roomboter in een andere pan en bak hierin de paksoi beetgaar. Giet nu de rijst af en leg de rijst, paksoi en biefstukpuntjes op een bord. Voeg nu de rode ui en sojasaus toe. Breng op smaak met snufje peper en zout en wat koriander.

Energie:

  • kcal 324
  • Eiwit: 32,5 gram
  • Koolhydraat: 30 gram
  • Vet: 7,5 gram

Tip; Wil je meer vetten? Voeg dan wat avocado toe!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies