Vegetarische noedelsalade van Tofu - INVORMsport recepten
arrow_drop_up arrow_drop_down
18 april 2019 

Vegetarische noedelsalade

Bereidingstijd: 25 minuten

Ben je vegetariër? Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een eiwitrijke maaltijd? Wij hebben een heerlijk gerecht gemaakt met een Aziatische smaakbeleving.

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 70 gram noedels
  • 100 gram Tofu
  • 1 middelgroot ei (gekookt)
  • 10 gram ongezouten pinda’s
  • 2 tl. Sesamolie
  • 60 gram taugé
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 handje koriander

Ingrediënten voor de marinade:

  • 3 el. sojasaus
  • 1 el. Maizena
  • 1 el. Tamarinde
  • 1 el. Chilisaus
  • 1 tl. Bruine Suiker
  • 100 ml water

Bereiding:

Snijd de Tofu in kleine blokjes en marineer deze in 3 el. Sojasaus en 1 el maizena en laat dit voor 15 minuten intrekken. Kook de noedels volgens de verpakking gaar. Kook ondertussen het ei op de gewenste hardheid. Bak de Tofu in de pan gaar en voeg de rest van de marinade eraan toe. Zodra de noedels gaar zijn meng je deze met de Tofu en voeg je de Taugé eraan toe en laat je de smaken er voor een paar minuten goed intrekken. Vul je bord met de Tofu en noedels en garneer af met verse koriander en lente-ui. Eetsmakelijk!

Energie:

Kcal: 585
Eiwit: 24 gram
Koolhydraat: 60 gram
Vet: 26 gram

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies